De leidraad

Om je weg te vinden in het leven, heb je een leidraad nodig.

De ervaring van wijze mensen kan je helpen om op belangrijke punten de juiste keuzes te maken. Daarentegen is het dom om te luisteren naar allerlei charlatans en zelfverklaarde goeroe’s. Zij zijn op enig moment in de mode, verrijken zich en na veel schade te hebben aangericht verdwijnen ze weer uit het zicht.

Kies voor bronnen die in de geschiedenis hun waarde hebben bewezen.

Gebruik je verstand: onwetendheid of blind vertrouwen is uit den boze.

Vanzelfsprekend kies je voor een weg van bevrijding. Eenmaal gekozen, ga er dan ook voor. Eén en ander betekent dat je gehoorzaam bent aan de door jezelf gekozen weg en dat je op elk terrein van het leven dromerig verlangen omzet naar actief handelen, wat vaak met moeite gepaard gaat.

"Luister mijn zoon...", zo begint de regel van Benedictus.

De regel van Benedictus is een bron die zijn waarde heeft bewezen. Al gedurende 1500 jaar hebben talloze mannen en vrouwen, binnen en buiten de muren van het klooster, houvast gehad aan de regel en hun leven er naar ingericht.

De regel van Benedictus is geschreven voor mannen en vrouwen binnen de muren van een klooster. De leidraad van de Vinkenbos is gebaseerd op de regel van Benedictus. Hij kan goed gebruikt worden door mannen en vrouwen buiten-de-muren van het klooster.